În săptămâna 15-19 mai porțile Antibiotice Iaşi s-au deschis pentru a primi elevi din clasele primare care învață la școli din Iași și împrejurimi. Micii vizitatori au fost curioși cum se fabrică o pastilă, ce este un comprimat filmat și au simțit pe pielea lor care este diferența între un gel, o cremă și un unguent.

Micuții au urmărit cu atenție procesul de dizolvare a pastiluțelor în stomăcel, au asistat fascinați la schimbarea culorilor, ca prin magie, când baza întâlnește un acid și reactivul interacționează instantaneu asupra lor.

Elevii au amestecat geluri și au ascultat numai ochi și urechi explicațiile farmaciștilor despre omogenizare, uscare și comprimare. La final fiecare elev a fost lăsat sa dea frâu imaginației desenând și pictând cu geluri colorate și capsule special pregătite de specialiştii de la Cercetare.

Antibiotice Iaşi a fost gazdă pentru elevii din clasele I-IV ai Școlii „Colonel Langa” (Miroslava), clasa a III-a de la Școala „Carmen Sylva” şi „Carol I”, clasele I-IV de la Școala „EuroEd” și clasele VII-VIII ai Colegiul „Ștefan cel Mare”.