scoala take ionescu.jpgScoala nr. 1 „Take Ionescu” din municipiul Ramnicu Valcea are, incepand de luni, un etaj complet nou, o investitie de aproximativ 2,3 milioane lei, suma suportata in totalitate de bugetul Consiliului Local.

„Ne simtim cu adevarat impliniti cu aceasta lucrare. Pentru cei 1.381 de elevi care invata la noi in scoala este cu adevarat o investitie. Pentru ca nu este doar o investitie materiala, in logistica, ci o investitie pentru viitor. Suntem cea mai buna scoala din oras, rezultatele noastre o confirma, absolventii claselor a opta se duc la cele mai bune licee din Ramnicu Valcea” – a declarat Vasile Burdoaza, directorul Scolii „Take Ionescu”.

Etajul nou construit aduce in plus cinci sali de clasa, dotate cu mobilier nou, o biblioteca, o sala de lectura si o sala de festivitati. La ceremonia de inaugurare, printre oficialitatile prezente s-a numarat si Remus Grigorescu, prefectul de Valcea, la randul lui absolvent al claselor I -VIII ale Scolii „Take Ionescu”.


„Sunt emotionat, sincer, ca de fiecare data cand pasesc pe holurile acestei Scoli cu ceas, cum este denumirea ei printre locuitorii Ramnicului. Merita o asemenea investitie si sa fie de bun augur!” – a spus Grigorescu. Mircia Gutau, primarul municipiului, a declarat ca nu este singura investitie pe care o inaugureaza in aceste zile.


„Saptamana viitoare vom inaugura Scoala nr. 13, care a fost reabilitata suta la suta si, mai mult decat atat, in acest an avem aprobati patru milioane de euro, fonduri europene, care vor fi investiti in reabilitarea totala a Colegiului National ‘Alexandru Lahovary'”, a afirmat el. Referindu-se la lucrarea de la Scoala „Take Ionescu”, Gutau a apreciat ca, de fapt, este o investitie in copiii buni, talentati, dotati si care au tot dreptul sa beneficieze de conditii normale si decente de studiu.


„Scoala Nationala Normala din Ramnicu Valcea, cum s-a numit pe vremuri, este prima institutie de invatamant din municipiu. Ea s-a infiintat in 1832, cu 48 de elevi, imediat dupa punerea in aplicare a Regulamentului Organic prin care se recunostea necesitatea invatamantului public” – a amintit directorul institutiei, prof. Vasile Burdoaza. Pana in 1977, scoala a functionat in cladirea actualului Muzeu Judetean de Istorie, dupa care s-a mutat intr-un spatiu nou, dotat cu un ceas, de unde si denumirea, folosita inca, de Scoala cu ceas.