Scoala de iarna a Educatiei de Excelenta a ajuns la a II-a editie

irsca-gifted.jpgColegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului va gazdui, in perioada 31 ianuarie – 8 februarie, cea de a doua editie a Scolii de iarna a Educatiei de Excelenta, organizata de asociatia IRSCA Gifted Education.

Actiunea se adreseaza cadrelor didactice din toate ciclurile de invatamant preuniversitar si consta in seminarii, cursuri de educatie diferentiata, ateliere interactive, ateliere de creativitate, un targ de inventica – schimburi de buna practica, la care sunt asteptati aproximativ 60-70 de cadre didactice din toata tara si trei profesori din Republica Moldova.

La finalul scolii, participantii vor primi diplome si adeverinte de participare la cursuri. Taxa de participare este de 300 lei iar cererile se primesc pana la data de 15 ianuarie. Managerul de proiect, Lidia Melinte, a declarat ca educatia de excelenta se impune prin faptul ca trecem printr-o perioada de criza si resimtim o nevoie acuta de educatie de calitate, de dascali de calitate, de tineri si elevi formati in spiritul valorilor.

”Avem nevoie de o educatie proiectata pe valori ca increderea, onestitatea, performanta, inteligenta sociala, creativitatea, implicarea personala, transferabilitatea competentelor, curajul actiunii civice, forta echipei. Pentru ca traim intr-o lume care trece printr-o noua paradigma de dezvoltare, o lume globala, iar umanitatea va cunoaste o imbogatire a nivelului informatiei si al accesului la noi mijloace de comunicare fara precedent in istorie. Educatia trebuie sa faca saltul in viitor, pentru ca astazi pregatim copiii pentru un viitor, pentru slujbe care astazi nu exista, care vor utiliza tehnologii care astazi nu exista, pentru a rezolva probleme pe care astazi nici nu le stim ca fiind probleme inca” – a spus Melinte.