Aproximativ 50 de elevi provenind din familii cu posibilităţi materiale reduse, care se află în clasele terminale de liceu, pot lua parte la Şcoala de vară, organizată în perioada 10-24 iulie, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al UAIC, Mădălina Cocea, a declarat că reprezentanţii Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul UAIC din Iaşi organizează Şcoala de vară „Hai la facultate! Să descoperim împreună vara universitară la Cuza! – VINOlaUAIC!”. La această şcoală de vară pot participa 50 elevi din clasele terminale de liceu şi care aparţin unor familii cu venituri reduse sau sunt din mediul rural.

„Pe parcursul a două săptămâni, elevii vor participa la diverse activităţi, cum ar fi: prezentarea ofertei educaţionale şi a facilităţilor oferite de UAIC studenţilor, participarea la cursuri şi seminarii, activităţi de consiliere profesională şi orientare în carieră, ateliere de lucru în domenii specifice. De asemenea, elevii vor avea posibilitatea de a participa la activităţi recreative, sportive sau diverse evenimente culturale, dar şi de a descoperi obiectivele turistice ale Iaşiului în cadrul unor vizite ghidate”, a declarat Mădălina Cocea.

Conform acesteia, pentru a participa la şcoala de vară, elevii trebuie să completeze până pe 7 iulie un formular online. „Elevii participanţi vor beneficia constant de sprijinul personalului academic, reprezentanţilor asociaţiilor studenţeşti şi al studenţilor voluntari, astfel încât să trăiască o autentică experienţă studenţească care să-i stimuleze să urmeze studiile universitare. Prin organizarea acestui program se urmăreşte familiarizarea elevilor cu mediul academic şi îmbunătăţirea procesului de tranziţie de la învăţământul liceal la cel universitar. Participarea la această Şcoală de Vară este gratuită, cazarea, masa şi transportul fiind asigurate de Universitate”, a mai spus Mădălina Cocea. AGERPRES