Peste 200 de studenţi, elevi şi absolvenţi, pasionaţi de informatică, participă la şcoala de vară „Open4Tech – Summer School 2019” la Universitatea din Craiova, care le oferă ocazia de a dobândi cunoştinţe noi în concordanţă cu cerinţele pieţei muncii internaţionale din domeniul IT.

Potrivit Universităţii din Craiova, cursurile şcolii de vară sunt gratuite, se desfăşoară pe parcursul a trei săptămâni şi acoperă o paletă variată de subiecte: algoritmică, proiectarea de jocuri, dezvoltarea de aplicaţii desktop şi web folosind cele mai noi tehologii utilizate în industria IT, testarea automată a aplicaţiilor.

Pe perioada cursurilor, specialiştii companiilor implicate în proiect vor susţine un număr de 10 cursuri: All Things JavaScript, Coding Pro-Practices, Curry On Functional Programming, HTML, CSS & JS in the Real World, Java vs Python: Coding Deathmatch, OOP Techniques in a Simple Game, REST in Node.JS at the React & Angular SPA, Sneak Peek Into Next Level QA (Test Automation), Windows App Development with .NET WPF, You’ll Neversea Algorithms Like These.

Şcoala de vară „Open4Tech – Summer School 2019” este organizată de Departamentul de Informatică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe, Universitatea din Craiova, şi Asociaţia „Societatea pentru Tehnologii Computaţionale – Society for Computing Technologies” şi se desfăşoară până pe 12 iulie a.c.

„Prin aceste cursuri ne propunem să stimulăm în special interesul elevilor pentru domeniul IT, să oferim o alternativă plăcută de învăţa lucruri noi pasionaţilor de informatică. Ca în fiecare an, ne bucurăm de o participare numeroasă, numărul aplicanţilor crescând cu fiecare ediţie organizată. Aş dori să remarc că elevi cu vârste din ce în ce mai mici sunt interesaţi de aceste cursuri. Pe această cale, aş dori să mulţumesc trainerilor, reprezentanţi ai companiilor locale de IT, pentru implicarea voluntară în acest proiect de succes”, a declarat conf. univ. dr. Mirel Coşulschi din cadrul Departamentului de Informatică al Universităţii din Craiova. AGERPRES