Şcoală de vară pentru liceeni în scopul orientării în carieră, organizată de Asociaţia Firmelor Bihorene

Aproape 80 de liceeni din cinci judeţe participă, în perioada 25-31 iulie, la cursurile Şcolii de vară organizată, la Universitatea Oradea şi la sediul unor companii, de Asociaţia Firmelor Bihorene (AFB) şi Asociaţia de Responsabilizare şi Dezvoltare a Tineretului (ARDT) din Oradea.

AFB se implică în acţiune deoarece, în prezent, identificăm în piaţă o lipsă din ce în ce mai mare a forţei de muncă. Am dori să vină cât mai mulţi tineri către universitate şi să rămână în Oradea. Apoi e vorba de responsabilizarea angajaţilor în ce priveşte disciplina muncii. Şi, nu în ultimul rând, este vorba de a îndruma tinerii spre activităţi pentru care au cele mai bune abilităţi. Scopul nostru este de a ajuta tinerii să se orienteze în carieră, de a stabili întâlniri cu oamenii de afaceri care să le spună ce aşteptări au de la viitorii angajaţi. Noi ne axăm în primul rând pe companiile româneşti, pentru că, prioritar, acestea au nevoie de viitori angajaţi”, a declarat Radu Silaghi, directorul executiv al AFB, după deschiderea oficială a celei de-a treia ediţii a acestei şcoli de vară.

Timp de o săptămână, cei 76 de elevi de clasa a X-a şi a XI-a, peste 90% fiind din afara judeţului Bihor – din Arad, Cluj, Satu Mare, Sălaj şi Timiş, sunt cazaţi în campusul Universităţii Oradea, în aula magna având loc activităţile didactice, iar activităţile ce ţin de mediul antreprenorial au loc la sediul AFB şi la parteneri, prin vizite la sediile companiilor membre ale AFB. Partea de divertisment se desfăşoară în a doua parte a zilei şi la finalul săptămânii. Cursurile sunt susţinute de specialişti în resurse umane, inclusiv psihologi, consilieri în carieră, traineri specializaţi de la AFB şi din cadrul Universităţii Oradea.
Elevilor li se vor prezenta, pe parcursul şcolii de vară, mai mulţi tineri antrenori de succes, care îşi vor împărtăşi din experienţa lor, modul cum au reuşit să îşi construiască o carieră, dar şi cerinţele unei afaceri moderne. Participanţii vor primi, la finalul Şcolii de vară, o diplomă recunoscută pe plan naţional şi internaţional ce poate constitui un avantaj în cazul aplicanţilor la diverse programe, burse, schimburi de experienţă sau alte activităţi. AGERPRES