Situaţia şcolară a elevilor care învaţă la şcoala din comuna Păuşeşti Otăsău va fi atent monitorizată de pe telefoanele mobile, primăria din localitate anunţând că începând cu acest an şcolar va implementa în localitate sistemul complet pentru educaţie 24edu, care permite părinţilor să afle în timp real ce fac copiii lor în timpul programului şcolar.

Primarul comunei, Cătălin Avan, a precizat că toţi părinţii, elevii şi cadrele didactice din localitate vor avea acces gratuit la aplicaţia ce le va permite să primească şi să transmită mesaje legate de ceea ce se întâmplă la şcoală.

„Marţi am perfectat contractul cu un provider de internet, pentru furnizarea de soluţii IT şi implementarea sistemului complet pentru educaţie 24edu, lucru ce va permite părinţilor, directorului, inspectorului şcolar, profesorilor şi secretarului şcolii să comunice între ei, online. Astfel, profesorii vor avea la îndemână, din aplicaţie, catalogul electronic unde se vor adăuga note, absenţe. Tot din aplicaţie vor transmite elevilor pe tablete SMS, evaluări, materiale video etc. De asemenea, părinţii, cu ajutorul aplicaţiei instalată pe telefonul dumnealor, vor fi la curent cu situaţia şcolară completă, află data tezelor, a evaluărilor, a absenţelor, starea clinică a elevului, deci instant ştiu când copilul are nevoie de ajutor şi astfel se pot implica mai mult în activitatea şcolară a copilului. Este un sistem inovativ, care va permite în scurt timp şi eliminarea manualelor şcolare pe suport de hârtie”, a afirmat primarul Cătălin Avan. Investiţia a fost realizată cu fonduri din bugetul local al comunei, valoarea acesteia fiind de aproximativ 15.000 de euro, administraţia locală pregătind introducerea acestui sistem încă de acum trei ani, când a cumpărat, din fonduri proprii, table inteligente, conectate la internet, pentru fiecare sală de clasă, tablete pentru toţi elevii şcolii, iar pentru profesori laptopuri performante.

Şcoala generală din Păuşeşti Otăsău este singura din Vâlcea care a introdus până acum un astfel de sistem pentru a ţine legătura cu părinţii. Are 180 de elevi, însă, datorită facilităţilor pe care le oferă, autorităţile se aşteaptă ca numărul lor să depăşească 200, în prezent având foarte multe cereri de înscriere venite din partea şcolarilor din localităţile învecinate. AGERPRES