Şcoala Elf s-a calificat în finala „Festivalului Internaţional al Creativităţii în Şcoli” pentru două secțiuni: „Eurotheatre” și „School Movie Festival”. Concursul va avea loc în perioada 6-10 aprilie 2011, în Sanremo, Italia.


Trupa de teatru în limba engleză a Şcolii „Elf”, compusă din 22 de elevi ai claselor V-VIII, va concura în finala secţiunii „Eurotheatre” cu piesa „Pocahontas – the Princess of Peace”, la care mebrii clubului de teatru, coordonați de prof. Dan Leonard, au lucrat de la începutul acestui an școlar, în cadrul întâlnirilor săptămânale de vineri după-masa.

În cadrul secţiunii „School Movie Festival”, s-a calificat în finală filmul „The Call of the City”, o adaptare după cartea „James și piersica uriașă” de Roald Dahl, realizată de profesorii Dan Leonard şi Carmen Costina în cadrul unei tabere de teatru în limba engleză organizată de Școala „Elf” la Lunca Ilvei (județul Bistrița Năsăud), în august 2010. În cadrul unei singure săptămâni, cei 20 de participanți la tabără, elevi ai Școlilor „Elf” și „Nicolae Titulescu” din Cluj-Napoca, au lucrat în echipă la adaptarea scenariului, distribuirea rolurilor, crearea costumelor și a recuzitei, stabilirea locațiilor optime pentru filmări, repetiții, filmări, montarea filmului.Atât filmul cât și piesa de teatru sunt ilustrate muzical cu piese originale compuse de profesorul de limba engleză Dan Leonard, pe versuri create în colaborare cu elevii participanți. Domnul profesor Dan Leonard, profesor de limba engleză și teatru la Școala Elf începând din 1999, de la înființarea școlii, este deja câștigătorul a două premii la San Remo: Premiul I în 2009, cu piesa „Charlie and the Chocolate Factory” – Școala „Elf” și Premiul I în 2010, cu piesa „Robin Hood” – Școala „Nicolae Titulescu”.Contact:

tel./fax: +40.(0)264.440811, tel. mobil: 0720.660.368

e-mail: elfschool@yahoo.com

Foto si videoclip pot fi descarcate de pe Blogul Scolii Elf :

– http://scoalaelf.wordpress.com/2011/03/05/calificare-in-finala-festivalului-mondial-al-creativitatii-in-scoli-de-la-san-remo/

– http://scoalaelf.wordpress.com/2011/03/07/calificare-la-san-remo-si-pentru-sectiunea-de-film/