scoala39_bucuresti.jpgPrimarul Neculai Ontanu a participat, pe 26 mai, alaturi de cadrele didactice si elevii Scolii generale 39 din cartierul Colentina, la ceremonia de dezvelire a placii comemorative dedicata implinirii a 140 de ani de la infiintarea acestei unitati de invatamant.
Cu acest prilej, edilul sectorului 2 a premiat cei mai buni elevi ai scolii, precum si cele sapte cadre didactice care se vor pensiona la sfarsitul acestui an scolar. „Ma bucur ca pot fi alaturi de dumneavoastra la acest eveniment important. Stiu ca aceasta scoala cu clasele I-VIII are o istorie care coincide cu istoria invatamantului romanesc si a fost infiintata ca scoala sateasca in anul 1838, iar in anul 1868, ca ‘scoala comunala model’, foarte important pentru noi. Pe vremuri, scoala fusese construita in satul Colentina, care astazi este unul din cele mai importante cartiere ale sectorului 2, cu aproximativ 115.000 locuitori”, a declarat edilul Neculai Ontanu.

In prezent, la Scoala nr. 39 isi desfasoara activitatea elevi cu rezultate deosebite la olimpiade nationale si internationale. Pentru a marca importanta acestei sarbatori a scolii, au avut loc, in incinta unitatii, activitati dedicate deopotriva elevilor si cadrelor didactice, precum concursuri de desene pe echipe, intreceri sportive. Nu au lipsit intalnirile tematice, precum dezbaterea „Sa ne cunoastem drepturile si indatoririle de elevi”, concursul „Recunoasteti personajul de poveste”, un bal mascat si multe altele.