În 2007 s-au împlinit 100 de ani de la înfiinţarea Eco-Şcolii cu clasele I-VIII Bosanci, din judeţul Suceava. Cu acest prilej, şcoala a găzduit o serie de activităţi din cadrul Proiectului de Granturi de Dezvoltare Şcolară cu titlul „100 de ani de educaţie şi cultură bosânceană”.

Continuitatea activităţilor proiectului se face şi prin Concursul interjudeţean „Şcoala – universul copilăriei mele”, secțiune pentru elevi şi sesiunea de referate şi comunicări pentru cadrele didactice „Educaţia în mediul rural de-a lungul timpului” (în anul 2011, poziția 22 în CAEN, iar în anul 2012, poziția 928 în CAER).

Acesta oferă posibilitatea şi altor şcoli din mediul rural, prin dascălii lor, să împărtăşească din experienţa proprie privind tradiţiile şi exemplele de bună practică în şcoala de ieri şi de azi. Toţi cei interesaţi sunt invitaţi să participe la ediţia a V-a a acestui proiect, care va avea loc pe 23 februarie 2013, la Şcoala Gimnazială Bosanci, din judeţul Suceava.

Concursul va avea două secţiuni:

I: Expoziţie – concurs de creaţii plastice/colaje cu temele „Şcoala din satul meu-tezaurul copilăriei”, secţiune pentru elevi;

II: Sesiune de referate şi comunicări „Educaţia în mediul rural de-a lungul timpului”, pentru cadrele didactice.

Regulamentul complet de participare şi datele de contact ale organizatorilor pot fi descărcate aici.