british_factor.jpgIn cadrul saptamanii „Sa stii mai multe, sa fii mai bun”, Scoala Gimnaziala „Emil Isac” din Cluj-Napoca a fost gazda fazei locale a concursului judetean „The British Factor”, un concurs de cultura si civilizatie britanica ce are ca motto „Created to be enjoyed!”. Din proiectul scolii „Emil Isac”, creat in 2010 pentru a oferi un spatiu de manifestare copiilor din scoala foarte buni la limba engleza si pasionati de cultura Marii Britanii, concursul a devenit parteneriat cu Scoala „Ion Creanga” si Liceul cu program sportiv, iar anul acesta, proiect judetean.

S-au alaturat mai multe scoli cu profesori inimosi, pasionati de meseria lor, care inteleg nevoia educatiei non-formale si importanta mobilitatii si deschiderii scolilor, astfel incat, la editia 2013 (a 4-a), pe langa Scoala Gimnaziala „Ion Creanga” , impreuna cu care este coordonat proiectul judetean, au participat echipaje de la Liceul cu program sportiv, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Liceul Teoretic „Eugen Pora”, Scoala Gimnaziala „O. Goga” si Scoala Gimnaziala „L. Rebreanu”.

Pe langa cunostintele bogate dovedite la probele de quiz si photo-quiz din cultura si civilizatie britanica, elevii ne-au impresionat prin talentul lor si prin calitatea limbii engleze in cadrul probei artistice. Astfel, pe scena au urcat actori extraordinari, recitatori deosebiti, interpreti exceptionali.

Concursul „The British Factor” va continua la nivel interjudetean, prin proba de prezentare orala. Termenul limita pentru trimiterea filmelor si prezentarilor (PowerPoint, Prezi, Movie Maker etc.) este 15 mai.