Începând cu acest an şcolar, în continuarea unei tradiţii de peste zece ani în promovarea valorilor europene, Şcoala Gimnazială „Emil Isac” din Cluj Napoca participă, în calitate de coordonator, în cel de-al cincilea parteneriat școlar Comenius, intitulat ESRA – European Schools Rock Around. Proiectul, care se va desfăşura pe o perioadă de doi ani (2012-2014), este finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul sectorial Comenius al Programului „Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii”.

Partenerii școlii clujene sunt: Susurluk Beseylul Ilkogretim Okulu dinTurcia; C.E.I.P. Nuestra Senora de Lorite din Spania şi Råsunda Skola din Suedia. Tematica celor doi ani de proiect este diversă: ecologie (crearea unei Euro-grădini), voluntariat, drepturile copilului, comunitate, tehnologii, prietenie şi comunicare internaţională.

În perioada 12-16 noiembrie are loc prima reuniune de proiect, la Cluj, participând şase cadre didactice şi doisprezece elevi din cele trei ţări partenere. Programul combină: activităţi de intercunoaştere a sistemelor educaţionale din ţările partenere; schimb de bune practici la nivelul modalităţilor de implementare a tematicii proiectului în curriculum şi la nivelul managementului educaţional; activităţi de promovare a valorilor locale şi naţionale prin proiecte şi vizite de studiu; activităţi cultural-distractive.