scoala internationala.jpgScoala Internationala din Cluj-Napoca a fost desemnata „Scoala Anului” la Gala Premiilor in Educatie, organizata de Fundatia Dinu Patriciu. Distinctia a fost acordata pentru educatia formala realizata conform curriculumului national, proiectele educationale si activitatile extra-scolare, oportunitatile de invatare si motivare pentru elevi, dialogul permanent dintre profesori, parinti si elevi, precum si pentru activitatile de strangere de fonduri si implicare in comunitate.

„Scoala reprezinta, alaturi de familie, locul in care copilul se transforma in adult. Depinde de noi ca viitorul adult sa fie unul responsabil, pregatit sa se adapteze schimbarilor din viata, sa invete sa lupte ca sa castige. Aceasta distinctie este rodul muncii unei echipe formate de-a lungul anilor de profesori, elevi si parinti. Increderea pe care am castigat-o in timp din partea comunitatii locale clujene a contribuit la posibilitatea de a derula programe deosebite”, a mai spus Simona Baciu.


Scoala Internationala din Cluj-Napoca este prima scoala particulara acreditata din Transilvania. In aceasta unitate de invatamant si in Gradinita „Happy Kids” invata peste 200 copii, din peste 18 tari. Programul de burse si ajutor financiar ofera posibilitatea accesului la educatia de excelenta a copiilor ce provin din medii sociale diferite. Activitatile se desfasoara in Campusul construit in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca, primul de acest tip din Romania. Sistemul de predare se bazeaza pe curriculumul national aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovatiei (MECI), iar complementar se deruleaza un curriculum propriu scolii care include: FUNecole – program de calculatoare si educatia caracterului, D.E.A.R- program special de citire zilnica, Limbi straine – engleza, spaniola, germana, Muzica (instrument obligatoriu -flautul, optionale pianul, chitara, vioara, percutie, canto), Teatru si Dans, club de dezvoltare personala si implicare in comunitate. AGERPRES