Sinaia va avea, în anul şcolar 2021-2022, o şcoală-pilot, în sensul că elevii a trei clase de liceu vor beneficia de un program educaţional inovativ care cuprinde cursuri de leadership, public speaking şi dezvoltare personală.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Sinaia, comunitatea locală şi autorităţile locale pun în aplicare Legea 185/2020 care permite construirea unei programe şcolare adaptată la nevoile reale ale elevilor şi comunităţilor din care fac parte.

Practic, la Colegiul „Mihail Cantacuzino” vor fi trei clase a IX-a care îşi vor alege singure programa. Elevii vor învăţa programa obligatorie pentru examenul de Bacalaureat, dar în ritmul lor, iar restul cursurilor vor fi alese în funcţie de dorinţele lor, a explicat city managerul oraşului, Marian Panait.

În sfârşit o să avem o şcoală flexibilă, care îşi adaptează oferta în funcţie de nevoile reale ale elevului şi ale comunităţii în care şi pentru care acesta se formează. De acum, la Sinaia, vom întreba la prezent şi la viitorul real: Ce vrei să studiezi la şcoală? Vom avea cursuri de public speaking, leadership, dezvoltare personală şi comunicare adaptată la specificul formării profesionale. E o schimbare la care visez încă de când eram elevă. Am aplicat pentru programul de şcoală-pilot, ceea ce va însemna că profesorii şi managementul vom avea parte de formare şi suport pentru a ne adapta la ceea ce presupune autonomia reală a şcolii. Este o deschidere extraordinară pentru învăţământul românesc. Profesorii vor putea să depăşească definitiv etapa de furnizori de informaţii. Nu vom mai preda, ci vom învăţa împreună cu elevii„, a declarat directorului colegiului, Aurora Arieşan. AGERPRES