Şcoală primară din Arad modernizată de o fundaţie franceză

reparatii_scoala.jpgClădirea şcolii primare din localitatea Răpsig, aparţinătoare comunei Bocsig, a fost dotată cu instalaţie de încălzire centrală şi cu ferestre termopan, lucrările fiind finanţate de Asociaţia ‘Teodora’ din localitatea franceză Le Pellerin (înfrăţită cu localitatea Răpsig).

‘Reprezentanţi ai acestei fundaţii, care colaborează de câţiva ani cu şcoala din Răpsig şi cu Primăria comunei Bocsig, au vizitat în vara acestui an şcoala din localitate şi au decis să ofere sprijin financiar pentru modernizarea ei, pentru ca elevii din ciclul primar să fie primiţi în condiţii optime la deschiderea noului an de studiu’, a declarat luni, pentru AGERPRES, învăţătoarea Florica Torz.

Potrivit sursei citate, împreună cu părinţii elevilor şi cu sponsorul francez, conducerea şcolii a decis că prioritară este introducerea încălzirii centrale şi izolarea termică a clădirii. ‘Drept urmare, au fost montate ferestre termopan şi calorifere în toate sălile de clasă, fiind de asemenea instalată o centrală termică pe lemne, într-o încăpere nou construită, investiţia totală, care s-a ridicat la 12.000 de euro, fiind suportată integral de către fundaţia franceză’, a spus învăţătoarea Florica Torz, de la Şcoala primară din Răpsig. Primăria comunei Bocsig a investit în ultimii ani în modernizarea sălilor de cursuri, care au mobilier nou şi computere, ale Şcolii primare din Răpsig, unitate de învăţământ care integrează şi grădiniţa unde învaţă 75 de copii. AGERPRES