Şcoală reabilitată din fonduri europene, inagurată de primăria Oradea

Primăria Oradea a inaugurat vineri Şcoala “Avram Iancu”‘ din municipiu, la finalizarea lucrărilor de modernizare, finanţate din fonduri europene, care au transformat-o “din cenuşăreasă în prinţesă”, după cum a afirmat viceprimarul Florica Cherecheş.

“Mă bucură faptul că această şcoală a devenit acum, în urma acestor lucrări ample de reabilitare, una dintre cele mai frumoase şcoli din Oradea. Primăria Oradea şi-a îndeplinit misiunea, rămâne ca profesorii şi voi, copiii, să menţineţi în continuare această imagine, să fiţi responsabili, să obţineţi rezultate bune în activitatea voastră şcolară, să fiţi mândri şi să aveţi grijă de tot ceea ce aveţi aici”, a spus Florica Cherecheş, alături de primarul Ilie Bolojan şi directoarea şcolii, Gherghina Barbu.

Cele două corpuri de clădire ale Şcolii cu clasele I-VIII ‘Avram Iancu’ au fost complet modernizate şi dotate, pe o suprafaţă de 3453,39 mp, încăperi şi spaţii ale şcolii. Lucrările de reabilitare, extindere şi modernizare au demarat în luna octombrie a anului 2010 în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, valoarea totală a proiectului fiind de 8.211.976,80 lei inclusiv TVA. În urma investiţiei, spaţiul de învăţământ a ajuns un imobil modern, cu posibilităţi crescute de predare, mobilat şi dotat conform cerinţelor educaţionale europene, a normelor sanitare, a normelor europene referitoare la persoanele cu dizabilităţi, precum şi a normativelor de protecţie antiseismică.

La inaugurarea, programată în cadrul sărbătorii ‘Zilele Şcolii Avram Iancu’, au participat primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Florica Cherecheş, coordonatorul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea, Dumitru Sim, reprezentanţii Administraţiei Imobiliare Oradea, dar şi reprezentanţii altor instituţii şi autorităţi din municipiu.

Primarul Ilie Bolojan s-a adresat copiilor, spunându-le că în această vară Primăria Oradea va lua toate măsurile pentru a asfalta curtea şcolii, iar până la începerea noului an şcolar şi strada Gheorghe Pop de Băseşti, pe care se află şcoala lor. AGERPRES