proiect timisoara.jpgUn număr de 2.400 de copii din şapte judeţe ale României vor fi salvaţi de la abandonul şcolar prin proiectul ‘Şcoala vine la tine acasă’, lansat vineri la Timişoara de o organizaţie din judeţul Timiş.

Georgia Deaconu, vicepreşedinta Asociaţiei Tineri Pentru Viitor, a declarat că proiectul se va derula pe durata a doi ani şi beneficiază de o finanţare europeană în valoare de 4 milioane de euro. El va fi experimentat în judeţele: Timiş, Caraş-Severin, Arad, Hunedoara, Bihor, Alba şi Mehedinţi, în strânsă colaborare cu Inspectoratele Şcolare Judeţene şi conducerile şcolilor implicate în proiect.

‘Datorită proiectului, 2.400 de copii vor fi salvaţi de la abandonul şcolar, iar 560 de profesori vor fi instruiţi să identifice şi să ajute elevii care se află în situaţia de a părăsi şcoala prea devreme. Vrem să integrăm social cât mai mulţi tineri care riscă să părăsească şcoala timpuriu. Lucrăm la soluţii educaţionale alternative, inovatoare care vor fi dublate de orientare şi consiliere. Scopul nostru este să menţinem copiii la şcoală’, a declarat Deaconu.


Potrivit acesteia, printre acţiunile principale ale proiectului european intitulat ‘Şcoala vine la tine acasă’ se numără şi o caravană adresată preşcolarilor şi elevilor, ocazie cu care aceştia vor vedea ce se întâmplă dacă renunţă prea devreme la şcoală şi cât de departe ajungi dacă alegi să înveţi carte. Echipa de implementare a proiectului a ales să lucreze cu puterea exemplului negativ, mizând pe impresionarea copiilor, care vor afla câte lucruri rele se pot întampla dacă abandonează şcoala. Proiectul e derulat în parteneriat cu Asociaţia de dezvoltare intercomunitară Timiş – Torontal. AGERPRES