targ_int_univ.jpgReprezentaţii a peste 35 de şcoli gimnaziale, colegii şi centre de limbi străine din Anglia, Elveţia, Scoţia, Germania, Portugalia, Olanda, SUA şi Canada vor participa sâmbătă şi duminică la târgul World Education din Capitală şi marţea viitoare la Timişoara pentru a-şi prezenta programele de studiu şi bursele pentru anul 2015.

Târgul se adresează familiilor cu copii între 7 şi 18 ani interesate de întâlniri individuale cu reprezentanţi ai şcolilor de elită, în vederea alegerii programului de studiu potrivit şi a taberelor de vară din străinătate.

„Printre participanţi există şcoli din Marea Britanie, SUA, Olanda şi Canada, care vor veni pentru prima dată în România, dar, de asemenea, sunt şi şcoli de renume ce revin la târgul World Education. Dintre acestea amintim CATS College, unde a studiat campionul mondial în Formula 1 Lewis Hamilton, şi Cardiff Sixth Form College, ce ocupă primul loc în clasamentul „The Independent” pentru 2014 Top 100 colegii britanice”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul educaţional Integraledu Teodora Răducanu.

Ea explicat că, în prezent, taxele percepute pentru un an de studiu într-un liceu din Europa variază între 13.000 şi 38.000 de lire sterline pentru şcolile britanice, pentru Germania şi alte destinaţii europene preţul variază între 18.000 şi 37.000 de euro, taxele cele mai ridicate rămân cele din Elveţia – între 70.000 – 75.000 de franci elveţieni, iar în Canada costurile unui an de şcolarizare se ridică la aproximativ 57.000 de dolari canadieni.

„Relativ ieftine sunt şcolile de tip internat de stat pentru care părinţii plătesc doar taxele de cazare şi masă, învăţământul fiind gratuit. Pentru cei care îşi doresc să simtă atmosfera unei şcoli din străinătate, există opţiunea de a participa la o tabără de limbi străine, preţurile pentru un curs de 2 săptămâni pornind de la 1.200 – 1.400 de lire sterline/euro pentru un curs de două săptămâni”, a punctat Răducanu.

Pe perioada târgului vor fi oferite burse sub formă de reducere din taxa de şcolarizare.
„Pentru prima oară însă vor fi acordate şi burse de până la 100% din taxa de şcolarizare a elevilor cu rezultate academice deosebite la două dintre şcolile de top – Cardiff Sixth Form College din Marea Britanie şi Aiglon College din Elveţia. Caterham School şi CATS College oferă burse ce reduc taxele de şcolarizare cu un procent cuprins între 5% şi 30%. Chase Grammar School va reduce taxa anuală până la 16.000 de lire sterline pentru elevii cu rezultate excelente la testele de admitere. Şcoala elveţiană Institut auf dem Rosenberg va oferi o reducere a taxelor de şcolarizare de la 10% până la 50%”, a precizat Răducanu.

Vizitatorii târgului vor putea intra în posesia catalogului cu ofertele de tabere de limbi străine în străinatate pentru anul 2015, pentru înscrierile efectuate în cadrul târgului existând reduceri de până la 20%. Printre noutăţile acestui sezon sunt programele care îmbină studiul limbii engleze cu activităţi sportive cum ar fi carting, arte marţiale, echitaţie.

Târgul World Education este organizat în România încă din anul 2009. Peste 200 de instituţii de învăţământ din întreaga lume sunt parteneri ai proiectului World Education iar familiile interesate pot beneficia de servicii gratuite de consultanţă în vederea alegerii programului de studiu potrivit. AGERPRES