Un număr de 13 licee, şcoli generale şi fundaţii care au participat la concursul „European Language Label” au primit, luni, premii şi certificate europene pentru proiecte inovatoare în materie de învăţare şi predare a limbilor străine.

Şeful reprezentanţei Comisiei Europene în România, Nicolae Idu, a subliniat că de la an la an numărul tinerilor români care învaţă limbi străine se măreşte, iar învăţarea limbilor străine reprezintă un element de competitivitate.

„E vorba de principiu unitate în diversitate care stă la baza UE. Trebuie să comunicăm mai bine pentru a ne cunoaşte mai bine. Învăţarea limbilor străine reprezintă un element de competitivitate, iar competiţia impune noi standarde”, a spus Idu. La rândul său, senatorul Mihaela Popa, preşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse, a subliniat importanţa finanţării europene pentru proiectele româneşti.

„Întâi trebuie să existe visul care înseamnă de fapt proiectul şi abia apoi trebuie să căutăm finanţarea. Mulţi se gândesc cum se cheltuie banii europeni. Este greşită această abordare”, a spus Mihaela Popa. La ediţia 2009 a premiilor „European Language Label” s-au înscris cu 35% mai multe proiecte decât în 2008 şi un număr de 42 de candidaţi. AGERPRES