stoian florina.jpgCele aproximativ 700 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău vor fi dotate, din semestrul al doilea, cu cartele magnetice pentru monitorizarea absenţelor, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Florina Stoian.

Potrivit acesteia, sistemul va fi implementat mai întâi în licee. „În urma dezbaterilor, părinţii şi cadrele didactice din licee au solicitat în număr mare introducerea acestui sistem de monitorizare a absenţelor, mai puţin unii elevi, dar, probabil, şi aceştia se vor obişnui cu timpul”, a mai spus inspectorul general.

Florina Stoian a explicat că, după introducerea acestei metode, încă de la „prima oră conducerea şcolii va cunoaşte numărul exact al elevilor prezenţi, al celor care lipsesc şi al celor întârziaţi”. Montarea acestui program va costa fiecare instituţie circa 1.400 de euro, a precizat Stoian. Numai în luna octombrie a acestui an, la cele peste 700 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău, din cauza absenţelor nemotivate, 1.245 de elevi proveniţi din familii nevoiaşe s-au ales cu alocaţiile de susţinere suspendate sau diminuate. AGERPRES