microbuze_scolare_.jpgUnităţile de învăţământ din judeţul Botoşani vor beneficia de 31 de microbuze şcolare noi, printr-un program implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anunţat marţi, printr-un comunicat, Instituţia prefectului. Mijloacele de transport elevi au o capacitate de 13+1 persoane şi vor fi furnizate în urma solicitărilor trimise de Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Alocările de microbuze se vor face în trei etape, prima urmând să se realizeze în lunile iulie-septembrie, o a doua, în perioada octombrie-decembrie, acest an, în timp ce a III-a etapă a fost programată pentru anul 2015.

„Cele dintâi microbuze recent achiziţionate vor fi predate autorităţilor botoşănene pe 27 iulie, odată cu primul lot de 100 de autovehicule destinate să transporte elevi din întreaga ţară spre orele de curs”, se arată în comunicat. Comunele care vor beneficia de microbuzele alocate în prima etapă vor fi Avrămeni, Corni, Coşula, Coţuşca, Cristineşti, Curteşti, Drăguşeni, Frumuşica, Nicşeni, Roma, Todireni, Ungureni şi Văculeşti. AGERPRES