elevi1.jpgPrimarul de Brăila, Aurel Simionescu, a dat asigurări vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că şcolile din municipiu vor fi încălzite fără nicio excepţie în această iarnă, chiar dacă unele dintre ele înregistrează datorii la CET, care se ridică în total la peste 100 de milioane de lei.

„Şcolile vor primi căldură, dacă vor solicita. Sunt unele şcoli care înregistrează datorii foarte mari, de aceea le-am pus în vedere să îşi gospodărească cu mare atenţie banii pe care alocaţi din buget şi, treptat, să îşi achite datoriile. Trebuie să vadă dacă este mai important să cumpere nu ştiu ce superdetergenţi ori 20 de mături sau 30 de găleţi sau este mai important să asigure cheltuiala curentă, absolut necesară”, a declarat Simionescu.

În ceea ce priveşte furnizarea de agent termic în sistem centralizat către apartamentele din municipiul Brăila, primarul Simionescu a spus că, CET-ul este pregătit să dea drumul la căldură, în momentul în care aceasta îi va fi solicitată de către populaţie, chiar dacă datoriile consumatorilor se cifrează la această dată la aproximativ 7 milioane de lei. Din totalul de 53.000 de apartamente existente în municipiul Brăila, aproximativ 19.000 primesc energie în sistem centralizat de la societatea CET. AGERPRES