flutur ghe.jpgPresedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis, marti, un SOS catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii prin care solicita de urgenta fonduri pentru mai multe unitati scolare din judet care din lipsa finantarii risca sa nu poata incepe cursurile pe 14 septembrie. Flutur a precizat ca in aceasta situatie sunt unitati de invatamant din localitatile Probota, Vicovu de Sus, Mitocu Dragomirnei, Arbore, Liteni si Brosteni.

Potrivit lui Flutur, CJ Suceava a transmis o adresa ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, prin care ii solicita fonduri pentru finantarea unor investitii de stricta necesitate pentru demararea activitatii acestor unitati scolare la 14 septembrie. El a exemplificat cu scoala din Vicov unde este spart acoperisul si cand ploua, apa intra in salile de clasa, iar la Arbore cladirea unitatii de invatamant, afectata de inundatii, nu este refacuta.

Totodata, la Probota exista un litigiu cu Ministerul Culturii, din cauza ca scoala se afla in proximitatea manastirii, monument din patrimoniul UNESCO, si trebuie amenajate spatii in alta locatie pentru desfasurarea cursurilor. ‘Mai trimit un SOS ministrului Educatiei sa gasim solutii de finantare, altfel in unele unitati nu pot incepe cursurile. Si asa este foarte tarziu, suntem deja spre final de august’, a spus Flutur.