Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a desemnat 60 de scoli castigatoare la editia a V-a a concursului de proiecte „Scoala Europeana”, fiecare unitate de invatamant urmand sa primeasca o placheta si un premiu in valoare de 5.000 de lei, care va
fi utilizat pentru dotari.
„Decizia privind bunurile care vor fi achizitionate apartine conducerii fiecarei unitati scolare. MECT va repartiza fondurile inspectoratelor scolare judetene/ISMB, care, la randul lor, au obligatia sa le transmita unitatilor de invatamant”, se precizeaza in comunicatul ministerului.

Competitia pentru obtinerea certificatului „Scoala Europeana” se adreseaza tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar care au fost sau/si sunt implicate in activitati sau proiecte de cooperare europeana. Activitatile pot avea in vedere fie institutia, in ansamblu, fie personalul didactic sau elevii, individual sau in echipe. Odata obtinut, certificatul este valabil timp de trei ani, dupa care scoala trebuie sa reintre in concurs pentru a-l obtine.

Scolile castigatoare au fost selectate dupa urmatoarele criterii: coerenta activitatilor de cooperare europeana cu politica generala a institutiei scolare, integrarea activitatilor de cooperare europeana in programul curent al scolii, varietatea grupurilor de varsta implicate in activitati, continuitate si constanta in activitati, strategie si modalitati de evaluare si diseminare, calitatea parteneriatelor stabilite.

La editia din acest an s-au inscris 194 unitati de invatamant din intreaga tara. Pe primele cinci locuri in ierarhia finala s-au clasat, in ordine, Colegiul National „Traian” Dr. Tr. Severin, Grupul Scolar de Meserii si Servicii Buzau, Scoala cu clasele I-VIII „Toma Cocisiu” Blaj, Scoala cu clasele I-VIII nr. 8 „Alexandra Nechita” Vaslui si Colegiul Tehnic „Matei Corvin” Hunedoara. Lista celor 60 de scoli premiate si lista rezultatelor finale in urma evaluarii candidaturilor scolilor este pe internet, la adresa www.edu.ro/index.php/articles/9915.