elevi.jpgUnităţile de învăţământ încheie, marţi, cea de-a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare, pe locurile rămase libere, destinată copiilor care au domiciliul în altă circumscripţie şcolară, şi în clasa I, anul şcolar 2012-2013, urmând ca în 2 aprilie şcolile să afişeze listele cu copiii înscrişi în conformitate cu opţiunile exprimate de părinţi.

A treia etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 23-25 aprilie şi va fi destinată copiilor ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi şi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie. În această etapă vor putea fi înscrişi şi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie, dar care nu au participat la prima etapă de înscriere.

Cea de-a patra etapă de înscriere se va desfăşura între 2-9 mai. În această etapă vor putea fi înscrişi pe locurile disponibile, la unităţile dorite, copiii ai căror părinţi au solicitat înscrierea la altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial, din lipsă de locuri.

Ultima etapă de înscrieri se va desfăşura în perioada 11-18 mai şi se adresează copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapele anterioare.

Un număr de 5650 copii s-au înscris în Capitală în prima etapă în clasa pregătitoare şi 9168 copii în clasa I, pentru anul şcolar 2012-2013. În etapa a II-a sunt disponibile, pentru clasa pregătitoare, 3063 locuri şi pentru clasa I, 4138 locuri. AGERPRES