Toate şcolile din România se pot înscrie de miercuri şi până pe 11 aprilie la cea de-a IV-a ediţie a concursului naţional de educaţie ecologică şi colectare selectivă „Şcoala Zero Waste”. Potrivit unui comunicat de presă al EcoStuff, competiţia se va desfăşura în perioada 18 aprilie – 27 mai, câştigătorul urmând să obţină o tablă interactivă.

Elementul de noutate din acest an este reprezentat de tabăra de educaţie ecologică ”Zero Waste Camp”, organizată în luna august la Timişoara şi la care vor participa cei mai buni elevi selectaţi în urma concursului din acest an. „Desfăşurarea competiţiei este simplă. Şcoala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câştigătoare. Punctele se obţin din organizarea a cât mai multor acţiuni educaţionale din lista oferită de organizatori şi din colectarea selectivă a mai multor deşeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet şi altele”, precizează organizatorii.

Detalii suplimentare despre procedura de înscriere şi desfăşurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff România – www.EcoStuff.ro sau pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/scoalazerowaste. La cele trei ediţii anterioare au participat 250 de şcoli din aproape toate judeţele ţării şi din Bucureşti. AGERPRES