tinerii_dezbat.jpgŞcolile se pot înscrie până pe 28 martie pentru a participa la cea de-a V-a ediţie concursului naţional „Tinerii dezbat” – un campionat naţional de dezbateri educaţionale care contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de comunicare şi a atitudinilor social-civice democratice.

Concursul este organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, împreună cu Reprezentanţa UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Agenţia Naţională pentru Romi, Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, Fundaţia Dignitas şi Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică, în parteneriat cu Romanian-American Foundation. Concursul este cuprins în calendarul concursurilor naţionale şcolare finanţate de către MEN.

Potrivit unei note publicate pe site-ul MEN, etapele regionale se vor desfăşura în perioada 16- 8 mai, iar etapa naţională se va desfăşura la Târgu-Jiu, în perioada 13-15 iunie. Informaţiile privind concursul – regulamentul, calendarul ediţiei şi formularul de aplicaţie – sunt disponibile pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale www.edu.ro, „Învăţământ preuniversitar/Olimpiade şi concursuri”. AGERPRES