Se împlinesc două decenii de la înfiinţarea Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad

univ_vasile_goldis_arad.jpgPeste câteva zile se împlinesc două decenii de la înfiinţarea Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş’ din Arad, ocazie cu care, în perioada 14 – 16 mai, se vor desfăşura o serie de manifestări aniversare, în paralel cu ediţia cu ediţia a XX-a a ‘Zilelor Academice Arădene’.

După cum a declarat prof univ dr Aurel Ardelean, rectorul UVVG Arad, cu ocazia acestui jubileu, va fi lansată cea de a treia ediţie a monografiei UVVG, mult mai complexă decât precedentele două ediţii.

”De asemenea, vom face inaugurarea noului campus universitar în care au fost investiţi peste 12 milioane euro, campus ce are trei amfiteatre, mai multe săli de curs şi de seminarii şi unde va funcţiona de asemenea, Departamentul de cercetare al Universităţii şi 12 laboratoare. Cu acest prilej, în incinta noului campus universitar, va fi inaugurată Statuia Studenţilor, Capela Studenţilor. De asemenea, vom inaugura Complexul hotelier de la Nădab şi dacă vom reuşi, vom pune pe soclu şi bustul lui Nicolae Cajal”, a precizat rectorul Aurel Ardelean.

Potrivit sursei citate, în paralel cu manifestările aniversare dedicate jubileului de douăzeci de ani al UVVG, se va desfăşura în aceeaşi perioadă şi cea de a XX-a ediţie a ‘Zilelor Academice Arădene’, eveniment major în viaţa academică arădeană şi nu numai. În cadrul manifestărilor ştiinţifice care debutează la finele acestei săptămâni (7 şi 8 mai) la Complexul universitar ‘Castel Macea’, cu Conferinţa Internaţional㠑Ecosisteme naturale şi antropizate în Bazinul Someş – Crişuri – Mureş – Tisa’, vor fi prezentate comunicări ştiinţifice în cadrul a 14 secţiuni, una dintre aceste secţiuni aparţinând exclusiv studenţilor.

”Vor fi alături de noi la această importantă aniversare aproape 300 de oaspeţi din afara universităţii, rectori ai unor universităţi din ţară şi de peste hotare. În afara noului campus universitar pe care îl vom inaugura cu acest prilej, dorim să le prezentăm oaspeţilor noştri întreaga bază materială de care dispunem, inclusiv Complexul şi Grădina Botanică de la Macea”, a mai precizat rectorul Aurel Ardelean.


<”Apreciem că la ora actuală suntem o universitate complexă, în care procesul de învăţământ, se împleteşte foarte bine cu cercetarea ştiinţifică, iar performanţele obţinute în cele două domenii, prin poziţionarea noastră pe locuri fruntaşe în ţară şi în Europa, atât în procesul didactic cât şi în cel de cercetare ştiinţifică, constituie un imbold pentru noi, cadre didactice şi studenţi, pentru a realiza obiectivele şi misiunea UVVG Arad”, a adăugat prof univ dr Aurel Ardelean, rectorul UVVG Arad. AGERPRES