Plecând de la cuvintele acad. prof. dr. Nicolae Hâncu – “Alfabetizarea nutriţională trebuie să preceadă învăţarea alfabetului”Asociaţia SAMAS anunță demararea programului “Sănătos de Mic”, program de educaţie nutriţională, desfaşurat în grădiniţe, construit pe baza recomandărilor naţionale, privind nutriţia corectă la vârsta preşcolară.

Lansarea proiectului “Sănătos de mic” va avea loc vineri, 6 octombrie, de la ora 10.30, la Grădiniţa nr. 203 din Sector 1, Bucureşti.

Programul este dezvoltat de către Asociaţia SAMAS în colaborare cu mai multe societăţi medicale şi instituţii de sănătate publică relevante şi cu Inspectoratul Şcolar Bucureşti. Acesta include pregătirea unui corp de educatori nutriţionişti, care să transmită aceste cunoştinţe către preşcolari, părinţi şi personalul din grădiniţe, prin cursuri și ateliere de nutriție sănătoasă în grădinițe. De asemenea, proiectul își propune formarea unui corp de educatori nutriţionişti, care să transmită aceste cunoştinţe către preşcolari, părinţi şi personalul din grădiniţe, prin lectii interactive și ateliere de nutriție sănătoasă în grădinițe.