pasztor-gabriella.jpgSecretarul de Stat din Ministerul Invatamantului, Gabriella Pasztor, s-a aflat la Medias intr-o vizita de lucru, cu prilejul careia s-a intalnit cu primarul Daniel Thellmann si viceprimarul Teodor Neamtu, alaturi de reprezentantii unitatilor de invatamant din municipiu.
Pe agenda discutiilor s-au aflat aspecte legate de situatia invatamantului preuniversitar din Medias. A fost accentuat modul in care municipiul Medias a reusit sa rezolve problema unitatilor de invatamant care au fost retrocedate precum Liceul Oberth, Liceul St.L. Roth si gradinita nr.1 si gradinita nr.5. Buna comunicare dintre primaria municipiului Medias si reprezentantii Bisericii Evanghelice a dus la incheierea unui contract de concesiune intre cele doua parti pe o perioada de 30 de ani. Acest fapt permita municipalitatii realizarea unor lucrari de investitii in unitatile scolare care vor contribui la optimizarea activitatii invatamantului mediesean.

Starea lucrarilor de la scoala maghiara a reprezentat principalul punct de interes al discutiilor. In urma unui proicet demarat in anul 2004 Scoala Bathory beneficiaza de finantarea lucrarilor pentru constructia unei unitati de invatamant noi de la Ministerul Educatiei si Cercetarii. Valoarea totala a lucrarii este de 1985385 lei din care 1742372 lei este finantat de minister, iar restul de 216013 lei este asigurat de primaria municipiului Medias. Graficul de construire a scolii maghiare este in intarziere motiv pentru care in urma intrevederii la care a participat si constructorul s-au stabilit masurile necesare pentru a ajunge la zi cu derularea lucrarilor.