duminica_vasilica2.jpgSecretarul de stat în Ministerul Educației Ștefania Duminică a fost eliberată luni din funcție, potrivit unei decizii a premierului publicate în Monitorul Oficial. Președintele Traian Băsescu i-a cerut săptămâna trecută premierului Victor Ponta să o revoce din funcție pe Ștefania Duminică, secretar de stat la Ministerul Educației, acuzată de plagiat.

Comisia de Etică a Universității din București a stabilit săptămâna trecută că lucrarea de disertație a Ștefaniei Vasilica (Duminică) Voicu este „un plagiat integral” al lucrării Cameliei Voiculescu.

„Lucrarea de disertație a doamnei Ștefania Vasilica (Duminică) Voicu este un plagiat integral al lucrării doamnei Camelia Voiculescu. De la Titlu, Cuprins până la Concluziile personale, totul este copiat identic. De fapt, este vorba de o fotocopie a lucrării sursă în care s-au produs câteva modificări minore care trădează efortul superficial de înlăturare a posibilității de identificare a lucrării sursă. Raportul Comisiei, anexat acestui Proces verbal, detaliază tehnic plagiatul. Comisia s-a pronunțat în unanimitate în legătură cu acest grosolan atentat la integritatea academică produs printr-o gravă abandonare a simplelor și bunelor practici academice”, se arată în raportul Comisiei.

Totodată, Comisia de Etică a Universității din București solicită rectoratului Universității din București să propună Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării să retragă Ștefaniei Duminică titlul de master acordat pentru această lucrare de disertație. AGERPRES