Primăria sectorului 6 anunţă că programul „Şcoala după Şcoală” va fi implementat şi în acest an, beneficiari fiind 5.500 de elevi, cu 500 mai mulţi faţă de anul anterior. Primăria a reamintit că, la sfârşitul lunii septembrie, primarul Gabriel Mutu a propus spre aprobare consilierilor locali ai sectorului 6 proiectul privind derularea şi finanţarea din bugetul local a programului „Şcoala după Şcoală”, în anul şcolar 2017 – 2018. De asemenea, plata resursei umane pentru cadrele implicate activ va fi asigurată tot de Consiliul Local, prin Administraţia Şcolilor Sector 6.

În Programul „Şcoala după Şcoală” s-au înscris 18 şcoli şi cinci licee, în baza unei cereri scrise a părinţilor sau a reprezentanţilor legali ai elevilor, adresată unităţii de învăţământ. „Activităţile care se desfăşoară în cadrul programului vizează atât partea educativă, de lărgire a orizontului de cunoaştere, cât şi activităţi de dezvoltare a personalităţii şi încurajarea menţinerii legăturii cu familia”, a menţionat sursa citată.

Pe 11 septembrie, când a participat la ceremonia de deschidere a noului an şcolar 2017 – 2018, Gabriel Mutu a făcut referire la acest program. „Prin programul ‘Şcoală după Şcoală’ am asigurat, zilnic, hrană caldă şi un program de activităţi extracurriculare în cadrul şcolii, sub supravegherea profesorilor îndrumători. Anul trecut, 5.000 de elevi de la 23 de unităţi de învăţământ au fost înscrişi în programul aprobat de către Consiliul Local Sector 6, iar pentru anul şcolar 2017 – 2018 deja avem înscrişi peste 5.250 de elevi”, preciza edilul. AGERPRES