greva bugetari.jpgReprezentantii sindicatelor din invatamant si ale functionarilor publici, sanatate, administratie, interne, cat si din administratia publica locala si centrala, finante, membri ai Aliantei bugetarilor, se afla astazi in greva generala.

Liderul Confederatiei Nationale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, sustinea, recent, ca in Bucuresti s-ar putea strange aproximativ 25.000 de oameni, iar la nivel local, in functie de federatiile sindicale ce se vor alatura FNSA, numarul protestatarilor ar putea ajunge la 5.000 – 6.000.

Sindicatele din invatamant, membre ale FSLI „Spiru Haret”, au decis sa nu puna note in catalog pana nu va fi eliminat articolul 49 din Legea unitara a salarizarii pentru care si-a asumat raspunderea Guvernul si sa stranga semnaturi pentru greva generala incepand cu data de 16 octombrie.

Peste 750.000 de salariati din invatamant, sanatate si administratie publica si-au dat adeziunea pentru participarea la greva generala din data de 5 octombrie 2009, a declarat, duminica, pentru AGERPRES, Marius Nistor, presedinte executiv al FSLI Spiru Haret.

„Mesajul pe care vrem sa-l transmitem clasei politice este ca nu ne mai poate lua de prosti, nu ne mai poate manipula. In spatele Aliantei Bugetarilor nu sta nici o formatiune politica, asa cum se incearca sa se sugereze. Este o forma de solidarizare a sindicatelor din diferite confederatii sindicale pentru salvarea locurilor de munca, pentru o salarizare demna, direct proportionala cu calitatea, cantitatea si importanta muncii depuse. A sosit momentul ca toti cei 400.000 de salariati din ivatamant sa riposteze fata de niste politicieni care i-au mintit, inselat, au facut promisiuni electorale. Colegii mei nu-si mai pun speranta in actualii politicieni. Este vorba de 1,4 milioane de bugetari, votanti care ii pot sanctiona la vot. Exista salariati din domeniul privat care sunt duri la adresa bugetarilor. Le cerem acestora sa vada ca vin din familii mixte si le cerem solidaritate si unitate, pentru a le arata politicienilor ca, indiferent de incercarile lor de dezbinare intre cele doua categorii de salariati nu vor reusi”, a precizat Nistor.

Urmatoarea actiune de protest va avea loc pe data de 7 octombrie cand confederatiile sindicale reprezentative la nivel national vor organiza, in Bucuresti, un amplu miting de protest, in Piata Victoriei. Liderii sindicali estimeaza o participare de circa 30.000 de persoane. AGERPRES