univ_suceava.jpgBiblioteca Universităţii ”Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) găzduieşte la sfârşitul acestei săptămâni şedinţa de lucru a secţiunii „Comunicarea documentelor şi împrumutul interbibliotecar” din cadrul Asociaţiei Bibliotecarilor din România, având ca tematică „Biblioteca şi bibliotecarul în societatea cunoaşterii: realităţi şi tendinţe”, a declarat prorectorul instituţiei academice, Ştefan Purici.

Potrivit acestuia, în perioada 24 – 25 aprilie, la acţiune vor participa bibliotecari de la mai multe instituţii din ţară, respectiv Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” şi Biblioteca Universităţii Politehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Biblioteca Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, Biblioteca Universităţii „Petrol şi Gaze” din Ploieşti şi Biblioteca Judeţeană „D. Zamfirescu” din Focşani. Totodată, vor fi prezenţi bibliotecari de la licee şi şcoli din judeţul Suceava.

În prima zi a şedinţei de lucru vor fi prezentate lucrări din domeniul Biblioteconomiei şi Ştiinţei Informării, urmând ca în cea de a doua participanţii să efectueze o vizită de documentare la Mănăstirea Dragomirna, unde va avea loc şi un moment comemorativ dedicat Mitropolitului Silvestru Morariu Andrievici. AGERPRES