man_felicia1.jpgFelicia Man, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt, a anunţat, luni, că vor avea loc inspecţii în unităţile unde elevii au obţinut note mici la simularea examenului de bacalaureat, după ce în judeţ aproape 65% dintre elevii care au participat la simulare au obţinut medii mai mici de şase.
Inspectorul şcolar general al judeţului Olt, Felicia Man, a precizat că una dintre cauzele rezultatelor slabe la simularea bacalaureatului este motivaţia slabă a elevilor în contextul în care notele nu au fost trecute în catalog. Felicia Man a menţionat că sunt mai multe unităţi de învăţământ care nu au elevi cu medii peste 6 la simularea examenului de bacalaureat.

„Da, sunt şcoli (cu nicio medie peste 6 la simularea bacalaureatului), sunt destule, sunt de regulă cam aceleaşi şcoli pe care le găsim în acest top ruşinos. Au fost incluse toate în graficul de inspecţii şcolare (…). Schimbăm strategia, am schimbat-o deja, vom face inspecţii de specialitate la disciplinele de examen. Inspectorii şcolari şi metodiştii au termen ca până astăzi să prezinte un grafic al acestor inspecţii (…) evident dublată de o consiliere şcolară. În opinia mea e o chestiune generală cauza, sau una din cauze este faptul că notele nu au fost trecute în catalog şi copii nu au fost destul de interesaţi de rezultat bun. (…)A fost demotivant pentru acest lucru (…) şi o scădere continuă a motivaţiei şcolare indiferent câte eforturi am făcut”, a spus Felicia Man.

Şefa ISJ s-a declarat convinsă că la examenul de bacalaureat din vară rezultatele vor fi mai bune faţă de cele de la simulare şi a menţionat că de obicei la simulare sunt note şi medii mai mici. „Sunt convinsă că rezultatele nu se vor repeta la examenul din vară. Cu siguranţă că rezultatele vor fi mult mai bune în vară. De fiecare dată s-a întâmplat acest lucru, de fiecare dată rezultatul la simulare a fost mai slab”, a conchis Felicia Man.

Aproape două treimi dintre elevii de clasa a XII-a care au participat la simularea examenului de Bacalaureat în judeţul Olt au obţinut medii mai mici de 6 şi aproape jumătate au medii mai mici de 5. AGERPRES