La scrutinul de la sfarsitul saptamanii trecute din Universitatea Oradea au fost alesi 77 de sefi de catedra, care vor fi validati de consiliile facultatilor in perioada urmatoare.
Alesi vor conduce catedrele din cele 18 facultati ale Universitatii Oradea, fiind desemnat
totodata si seful Departamentului pentru pregatirea si perfectionarea personalului didactic.

Rectorul Universitatii Oradea, Cornel Antal, a afirmat ca votul a fost secret, procesul electoral desfasurandu-se fara probleme. Cornel Antal a refuzat insa sa comenteze alegerea in functii de conducere a unor universitari precum Teodor Traian Maghiar, urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru savarsirea unor infractiuni, valoarea prejudiciului inaintat de anchetatori fiind de peste 25 milioane de euro.

„Nu comentez. Nu spun nici ca e bine, nici ca e rau. Respect dorinta oamenilor care si-au exprimat votul. Eu i-am indemnat pe toti sa voteze asa cum le dicteaza constiinta”, a declarat rectorul institutiei de invatamant.

Conducerea Universitatii a anuntat ca directorul Departamentului de resurse umane, Delia Popa, si-a dat demisia din functie saptamana trecuta, din motive medicale, urmand ca pentru ocuparea postului sa fie organizat un concurs.

De asemenea, reprezentantii institutiei de invatamant au anuntat ca, in cursul acestui an, va incepe constructia unui imobil ce va gazdui Facultatea de Muzica. Locul cel mai probabil pentru amplasarea acesteia este in campusul universitar, in apropierea bibliotecii. Noua cladire va avea o suprafata construita de 2.692 metri patrati si sa dispuna de spatii de studiu, sala de concerte si parcare subterana.