Şefii de promoţie ai celor cinci licee din municipiul Sfântu Gheorghe vor fi recompensaţi la sfârşitului anului şcolar cu câte 555 de lei fiecare, printr-un program iniţiat de Asociaţia de tineret Ecou din municipiu. Reprezentantul asociaţiei, Mădălin Guruianu, a precizat că programul este susţinut financiar de o cunoscută companie de produse lactate (Covalact) şi are ca scop atât sprijinirea elevilor, cât şi a profesorilor din municipiu.

„Demersul de a sprijini tinerii liceeni din oraş şi profesorii lor vine pentru a-i încuraja să performeze mai bine şi să ne asigurăm că vor contribui prin activitatea lor, alături de noi, pentru un viitor mai bun. Programul acesta vine să completeze măsurile luate deja la nivelul municipiului, prin instituirea burselor Sfântu Gheorghe pentru elevi şi studenţi şi suntem convinşi că va fi de bun augur în comunitatea noastră. (…) În prima fază a programului, toţi cei cinci şefi de promoţie din acest an, de la cele cinci licee din municipiu, vor fi recompensaţi cu câte 555 de lei, în onoarea vârstei pe care municipiul Sfântu Gheorghe o împlineşte în acest an. În cea de-a doua fază, începând cu toamna acestui an vor fi organizate anual sesiuni pentru tinerii liceeni şi profesorii lor, după un program care va fi comunicat ulterior, prin care vor fi acordate 10 burse de câte 1.500 de lei”, a declarat Mădălin Guruianu.

El a menţionat că sponsorul programului a sprijinit şi Saint George City of Debate, cea mai mare competiţie naţională de dezbateri academice pentru liceeni, ce are loc în fiecare an la Sfântu Gheorghe.
Programul Asociaţiei Ecou vine în completarea burselor de excelenţă pentru elevi, instituite în anul 2009 de Consiliul local Sfântu Gheorghe la propunerea consilierului PNL Mădălin Guruianu, precum şi a burselor pentru studenţi, instituite în 2014 la iniţiativa consilierului UDMR Zsigmond Jozsef. AGERPRES