Toate microbuzele şcolare din judeţul Botoşani ar trebui înlocuite, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ada Macovei.

Ea susţine că nouă din cele 106 mijloace de transport pentru elevi sunt nefuncţionale şi ar trebui radiate din circulaţie, în timp ce restul de 97 funcţionează, dar „sunt foarte, foarte vechi”, în condiţiile în care cele mai noi microbuze şcolare au fost achiziţionate în 2011.

„Cele care funcţionează toate sunt ţinute în viaţă cu grija şcolii şi a autorităţilor locale şi, mai ales, a conducătorilor auto, cărora le mulţumesc, pentru că sunt foarte, foarte vechi. Parcul auto este depăşit. S-a depăşit de mult cei cinci ani de garanţie şi de utilizare corespunzătoare şi acum se intervine continuu asupra mijloacelor de transport, ca ele să fie funcţionale”, a afirmat inspectorul general şcolar.

Pe de altă parte, Ada Macovei subliniază că „siguranţa elevilor nu este pusă în pericol”, în condiţiile în care maşinile sunt verificate periodic pentru a se stabili dacă pot sau nu să ruleze pe drumurile publice.

Reprezentantul IŞJ susţine că nu există posibilităţi de achiziţie de microbuze şcolare noi, aceste investiţii fiind prevăzute în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. AGERPRES