Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Viorel Botea, a anunţat că în unităţile de învăţământ au început angajările de personal auxiliar şi nedidactic, pe perioadă determinată.

Viorel Botea a precizat că este vorba despre posturi cu perioadă limitată la 30 de zile şi cuprind, în mod special, femei de serviciu şi muncitori.

Declaraţia inspectorului şcolar general Brăila vine în contextul unor afirmaţii apărute în spaţiul public, conform cărora nu toate şcolile din municipiul Brăila vor putea desfăşura activitatea în bune condiţii la început de an şcolar, chiar şi cu elevi împărţiţi pe grupe, având în vedere că sunt supraaglomerate şi nu au personal suficient.

„Cu respectarea legislaţiei în vigoare, şcolile au posibilitatea de a angaja, pe o perioadă de 30 de zile, personal auxiliar, pentru a-şi desfăşura activităţile de la nivelul şcolii. Vorbim despre personal nedidactic şi auxiliar. Am hotărât să facem acest lucru pentru că mi s-a părut foarte important ca, la începutul anului şcolar, să asigurăm, din punct de vedere al personalului, toate condiţiile necesare pentru deschiderea în bune condiţii a noului an şcolar”, a declarat Botea.

Şeful ISJ Brăila a precizat că nu a luat mai devreme această hotărâre, deoarece a aşteptat „în primul rând să vedem evoluţia situaţiei pandemice şi evoluţia legislativă privind starea de urgenţă, respectiv starea de alertă”, dar a stabilit că „acum este un moment oportun să solicităm şcolilor, conform legii, să înceapă angajări pe perioadă determinată”. AGERPRES