Şeful ISJ Brăila: Este posibil ca în unele şcoli mai mari să existe probleme de respectare a distanţei

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Viorel Botea, a precizat, legat de deschiderea noului an şcolar, că este posibil ca în una sau două şcoli mai mari din municipiul Brăila să existe probleme legate de respectarea distanţei de un metru, dar că problema va fi reglementată prin montarea de separatoare.

“Este posibil ca în una sau două şcoli mai mari să existe probleme legate de respectarea distanţei de un metru şi să fie nevoie de separatoare, dar deocamdată fiecare director analizează situaţia şi apoi vom găsi variantele cele mai bune. Nu există îngrijorări din partea directorilor de şcoli cu privire la faptul că nu ar exista soluţii pentru vreo unitate de învăţământ. În principiu, în jurul datei de 26-27 august, la nivelul judeţului Brăila, noi vom şti exact cum începem noul an şcolar. Am avut o şedinţă cu directorii şi am decis ca acolo unde sunt problemele cele mai mari, respectiv în unităţile de învăţământ mai mari, cu mulţi elevi, săptămâna aceasta să adoptăm soluţiile cele mai bune privind începerea noului an şcolar”, a declarat Viorel Botea.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, referitor la deschiderea anului şcolar în actualele condiţii generate de pandemia de coronavirus, că vor fi probleme în ceea ce priveşte păstrarea distanţei între elevi în şcolile considerate de valoare, care sunt supraaglomerate.

“Unele şcoli sunt pregătite şi întrunesc toate condiţiile pentru deschidere la începutul anului şcolar. Alte unităţi de învăţământ, fiind şcoli în special de valoare, care au primit foarte mulţi elevi, atât de la clasele gimnaziale, cât şi cele de liceu, sunt foarte aglomerate şi nu pot respecta condiţiile legale privind distanţarea. În funcţie de specificul fiecărei şcoli, consiliul de administraţie, ţinând cont şi de evoluţia situaţiei din acel moment, va decide dacă învăţământul va fi pornit cu toţi elevii sau cu grupe consecutive a câte jumătate din numărul de elevi. Va fi o situaţie care va fi discutată la acel moment împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu fiecare conducere a şcolii în parte. Majoritatea şcolilor şi-au făcut dezinfectările aferente, singura problemă este cea legată de supraaglomerarea şi noile norme pe care unele şcoli nu le pot îndeplini, nu pentru că nu vor, ci pentru că au foarte mulţi elevi”, a spus Dragomir. AGERPRES