Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Viorel Botea, a declarat că, în ultimele zile, numărul de cazuri confirmate cu COVID-19 la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ este în scădere comparativ cu săptămâna trecută.

„Lucrurile s-au mai liniştit, cazurile de COVID-19 din şcoli sunt în scădere. Asta se întâmplă, în primul rând, şi pentru că acum nu mai sunt atât de mulţi elevi în şcoli, având în vedere că, în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie, elevii de grădiniţă şi cei de clasele 0-IV sunt în vacanţă. Astăzi am avut o şedinţă cu directorii în care, printre altele, le-am reamintit acestora măsurile ce trebuie luate în contextul epidemiologic actual”, a declarat Botea.

Viorel Botea declara, săptămâna trecută, că ar fi fost mult mai bine dacă erau închise toate şcolile din judeţ pe o perioadă de zece zile, având în vedere dinamica numărului de cazuri confirmate cu COVID-19 în unităţile locale de învăţământ.

„Legea nu ne permite să închidem toate şcolile din judeţ dacă incidenţa infectărilor cu coronavirus este sub 3 la mie. Analiza pe care am făcut-o arată că situaţia epidemiologică este într-o continuă dinamică negativă, în sensul în care se vede clar creşterea numărului de cazuri de COVID în şcoli. Era foarte bine dacă puteam închide şcolile, mai ales că vine vacanţa pentru unii dintre elevi şi rămâneau la şcoală cam un sfert dintre elevi. O intrare în sistem online a tuturor elevilor în următoarea perioadă era benefică pentru a opri această dinamică a cazurilor cu COVID înregistrate în şcoli”, declara Viorel Botea pe 23 octombrie.

În urmă cu două săptămâni, şeful ISJ Brăila a propus în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca, pe o perioadă de două săptămâni, să se închidă toate şcolile din municipiul Brăila, pe motiv că rata de infectare cu noul coronavirus depăşea 1,5 la mia de locuitori, dar propunerea sa nu a trecut de votul membrilor CJSU Brăila. AGERPRES