Şeful ISJ Brăila propune ca banii necheltuiţi în Programul ‘Lapte-corn-măr’ să fie folosiţi pentru achiziţia de tablete

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Viorel Botea, le-a propus consilierilor judeţeni ca banii necheltuiţi în Programul ‘Lapte-corn-măr’ să fie folosiţi pentru achiziţia de tablete pentru elevi, având în vedere că, în prezent, 3.330 de elevi din judeţ nu au acces la mijloace de comunicare online.
Viorel Botea, care este şi consilier judeţean, le-a explicat colegilor săi din CJ că Ministerul Educaţiei a cerut o situaţie pe fiecare şcoală în parte cu numărul de elevi care nu au acces la orele online, iar din această statistică rezultă că, în judeţul Brăila, sunt 3.330 de elevi care nu au tabletă, calculator sau acces la internet.
“Această pandemie poate continua şi la începutul noului an şcolar sau în decursul anului şcolar viitor. În acest mod, toţi elevii vor avea acces la internet. De asemenea, îmi permit să îi informez pe toţi consilierii judeţeni că, în momentul de faţă, toate şcolile au o procedură pe baza căreia elevii lucrează online şi există o procedură şi pentru elevii care nu pot avea acces la lecţiile online”, a spus Viorel Botea în şedinţa de CJ.
Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a declarat că este de acord cu această propunere, mai ales că sunt mulţi bani rămaşi necheltuiţi în Programul ‘Lapte-Corn-Măr’, care ar putea fi folosiţi pentru achiziţia a peste 2.000 de tablete.
“Sunt foarte mulţi bani necheltuiţi pe Programul ‘Lapte-Corn-Măr’ şi am decis împreună să scriem Guvernului Orban şi Ministerului Agriculturii să putem să îi relocăm pentru achiziţia a peste 2.000 de tablete elevilor din municipiul şi judeţul Brăila, care nu au mijloacele de a intra online cu profesorii lor. Noi facem proiectul de hotărâre, dar important este să avem un răspuns clar şi ferm de la Guvernul Orban, să ne lase să redistribuim aceşti bani necheltuiţi în aceste luni în acest program către achiziţia de tablete. Vom face proiectul în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar Inspectoratul va face achiziţia şi distribuirea acestor tablete”, a spus Francisk Chiriac.
De asemenea, ISJ Brăila a depus, luna trecută, un proiect care vizează obţinerea unei finanţări europene pentru achiziţionarea a 160 de tablete pentru elevii care provin din familii cu posibilităţi financiare reduse, pentru ca aceştia să aibă acces la programele educaţionale online, potrivit informaţiilor furnizare de şeful instituţiei, Viorel Botea.
Proiectul ISJ Brăila răspunde apelului lansat pentru proiecte din domeniile sănătăţii, educaţiei şi sprijinului IMM în contextul COVID-19, lansat de Iniţiativa Central Europeană, în cadrul căruia au fost alocate fonduri pentru trei domenii de intervenţie, respectiv asistenţă medicală şi telemedicină (MED), educaţie şi învăţare electronică/ învăţare la distanţă (EDU) şi suport pentru întreprinderi micro, mici şi mijlocii (MSME), finanţarea maximă pentru un proiect fiind de 40.000 euro. AGERPRES