Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Viorel Botea, a declarat că, în şedinţele cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţ, a recomandat ca în învăţământul primar unele activităţi educative să se desfăşoare în spaţii deschise, în măsura în care este posibil.

„Am recomandat ca la clasele primare, în măsura în care este posibil, activităţile educative să se desfăşoare în spaţii deschise, având în vedere că încă este destul cald în această perioadă. În acest fel se evită cât mai mult posibil contactul fizic între elevi şi, de asemenea, ne dorim ca elevii să se afle cât mai puţin timp în spaţii închise. Vom folosi acest mod de lucru în perioada în care este posibil să se desfăşoare activităţi în spaţii deschise”, a declarat Viorel Botea.

În municipiul Brăila, cu excepţia Colegiului Naţional „Nicolae Bălcescu”, unde Consiliul de Administraţie a luat decizia de a începe cursurile exclusiv online, pe scenariul „roşu”, toate celelalte unităţi de învăţământ au început anul şcolar pe scenariul „galben”.

În judeţ, Şcoala gimnazială Viziru şi Liceul Teoretic „George Vâlsan” din Făurei au început cursurile pe scenariul „roşu”, iar unităţile şcolare din Dudeşti, Drogu, Mircea Vodă, Roşiori, Salcia Tudor, Surdila Găiseanca, Tudor Vladimirescu, Tufeşti, Valea Cânepii, Lanurile şi Baldovineşti, liceele din oraşul Ianca, Liceul „Nicolae Titulescu” din Însurăţei, Liceul „Matei Basarab” din Măxineni şi grădiniţele din Băndoiu şi Ţăcău au început şcoala pe scenariul „galben”.

Celelalte unităţi şcolare din judeţul Brăila vor funcţiona pe scenariul „verde”, ceea ce presupune că toţi elevii vor fi prezenţi la cursuri. AGERPRES