botea virel.jpgŞeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Viorel Botea, a declarat miercuri, la dezbaterea pe tema Legii educaţiei naţionale, că învăţământul are un fond de rezervă pentru salarii, motiv pentru care profesorii nu trebuie să îşi facă griji cu privire la acest subiect.
”Personal, ştiu – şi nu mă întrebaţi de unde – că domnul prim-ministru Emil Boc se ocupă de această problemă şi mai există încă un fond decât cel existent. Există fond de rezervă pentru finanţarea învăţământului. Deci probleme din punct de vedere financiar nu sunt. Din calculele făcute cu primăria şi contabilii noştri, reiese că există sume foarte mici de bani care trebuie acoperite în plan local” – a afirmat Viorel Botea.

Potrivit liderului Sindicatului Învăţământ Brăila, Valeriu Partene, în urma presiunilor exercitate de liderii de sindicat, cadrele didactice vor intra în posesia celui de-al 13-lea salariu la începutul lunii aprilie. În ceea ce priveşte plata lunară a salariilor în învăţământ, Valeriu Partene a precizat că în Brăila nu există probleme legate de acordarea acestora la timp sau de diminuarea sumelor. ‘La Brăila, cadrele didactice nu au probleme cu salariile. Primarul de Brăila, Aurel Simionescu, s-a străduit şi a luat măsuri din timp pentru bugetul dascălilor brăileni, de a lua salariul în fiecare lună’ – a susţinut Partene. AGERPRES