Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Viorel Botea, a făcut public faptul că, la nivelul judeţului Brăila, există 600 de tineri peste 14 ani care şi-au exprimat dorinţa de a-şi continua studiile, pe care le-au abandonat în anii trecuţi din diverse motive.

„De câteva zile, noi implementăm la nivelul ISJ Brăila proiectul ‘Şcoala e atractivă pentru toţi’, care se adresează tuturor tinerilor în vârstă de peste 14 ani care din diverse motive nu au terminat şcoala. Până acum s-au înscris 600 de tineri care doresc să continue şcoala. Avem în plan să formăm peste 500 de profesori care să se ocupe de aceşti elevi”, a declarat Botea.

În acest sens, pentru reducerea fenomenului abandonului şcolar, Viorel Botea a precizat că va propune la nivel naţional lansarea unui program numit „500 de euro”, care presupune alocarea unui voucher în valoare de 500 de euro pentru fiecare elev care provine dintr-o familie cu posibilităţi materiale reduse, acesta putând fi folosit pentru achiziţionarea de rechizite, îmbrăcăminte şi alte lucruri strict necesare unui elev pentru a începe anul şcolar în condiţii decente.

„Consider că primul lucru care ar trebui făcut este ca aceşti copii să aibă posibilitatea unei finanţări corespunzătoare, în aşa fel, încât elementele minime de subzistenţă pentru prezenţa la şcoală să fie întrunite. În acest sens, propun public realizarea unui proiect ‘500 de euro’, care să reprezinte un voucher pentru rechizite, îmbrăcăminte, tot ceea ce înseamnă ca aceşti copii să poată avea minimum necesar pentru prezenţa la şcoală”, a completat şeful ISJ Brăila. AGERPRES