cuibus_valentin.jpgŞeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că deşi Clujul a obţinut rezultate foarte bune la toate tipurile de examene din învăţământul preuniversitar, cea mai mare realizare o consideră proiectul prin care copiii trataţi la Institutul Oncologic Cluj sunt ajutaţi să ţină pasul cu colegii lor de şcoală, proiect care va continua şi anul viitor.

„Dacă ar fi analizăm care sunt cele mai mari realizări ale anului acesta, cred că, totuşi, proiectul cu copiii de la Institutul Oncologic a fi evident pe primul plan. Chiar dacă rezultatele obţinute la nivelul judeţului Cluj au fost foarte, foarte bune la toate tipurile de examene, totuşi acesta este un proiect aparte, un proiect de suflet, lansat în urmă cu câteva luni, la care au fost 32 de profesori antrenaţi în voluntariat din cei 155 înscrişi până în acest moment. Au fost 23 de copii din 16 judeţe ale ţării care au făcut toate orele, în mare măsură individual, la nivelul Institutului Oncologic. Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care au fost aproape de noi în acest proiect”, a menţionat Valentin Cuibus.

El a mai spus că în cursul zilei de marţi va fi o festivitate de premiere a copiilor respectivi, ocazie cu care vor primi şi 10 laptopuri. „Vrem să facem ceva pentru aceşti copii care au şi ei nevoie să rămână în mediul şcolar pentru că îndepărtarea lor din mediul şcolar ar fi o mare pierdere; unii dintre ai au pierdut un an de şcoală pentru că acest proiect nu exista. Anul viitor am vrea să antrenăm mai mulţi copii din institut şi mai mulţi profesori, care trebuie să se adapteze la situaţia situaţia concretă a fiecărui copil”, a completat şeful ISJ Cluj.

Proiectul a început în luna octombrie şi, în cadrul lui, copiii internaţi la Institutul Oncologic „prof. Dr. I. Chiricuţă” din Cluj învaţă, în timpul perioadei de spitalizare, cu profesori care îi ajută să treacă mai uşor examenele de recuperare pe care trebuie să le dea la întoarcerea la şcoală. AGERPRES