kovacs_carol.jpgInspectorul scolar general din judetul Olt, Carol Kovacs, a anuntat ca Inspectoratul Scolar Judetean Olt va manifesta maxima intransigenta fata de orice director de scoala in care vor mai avea loc incidente.

„Ii vom destitui pe toti directorii de scoli in care vor mai avea loc incidente. Ei, directorii au rolul de a conduce scolile si daca au loc nereguli si incidente sunt raspunzatori”, a spus Carol Kovacs.

Declaratia lui intervine in contextul in care un elev al unui liceu din Slatina a lovit cu masina, din neatentie, o colega in afara scolii si este cercetat de politie. In acelasi context, luni, in presa locala a aparut o informatie, deocamdata neconfirmata, potrivit careia doua eleve, tot de la o scoala din oras, s-au fotografiat in timp ce se uitau in catalogul clasei.

Seful ISJ a mentionat ca, pentru moment, nu s-a confirmat informatia privind elevele care au avut acces la catalog si s-au fotografiat in timp ce se uitau la note, dar daca acest lucru se va adeveri, directorul scolii va fi destituit, iar elevelor le va fi scazuta la 4 media la purtare si vor repeta anul scolar. In privinta celor implicati in accidentul rutier, Carol Kovacs a aratat ca elevii erau in afara scolii, se intorceau de la practica, evenimentul s-a produs din neatentia in conducere a soferului de 19 ani si nu a fost intentionat, iar cazul este cercetat de politie, singura institutie competenta pentru a face o ancheta in acest caz.