abrudan_ioan.jpgŞeful Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Ioan Abrudan, crede că „un om care se respectă” ţine legătura cu obiectul de studiu în care este specializat, chiar dacă este într-o funcţie de conducere în sistemul şcolar şi că el avea ore la clasă chiar înaintea introducerii, începând cu viitorul an şcolar, a obligativităţii de predare a personalului de conducere din învăţământ.

„Am lucrat şi până acum, dar nu am făcut-o pentru bani. Am făcut-o pentru a ţine legătura cu disciplina, conţinuturile, curricumul, pregătit oarecum că mâine s-ar putea să revin la catedră şi mi-ar fi fost mult mai greu şi chiar ruşine să mă duc după 10 ani după ce am stat să nu predau deloc, decât dacă mă duc de două ori pe săptămână şi predau nişte lecţii şi mă văd şi profesorii şi mă văd şi copiii şi văd conţinuturi şi sunt un om în sistem”, a declarat luni Ioan Abrudan.

Inspectorul şcolar general a precizat că el avut întotdeauna minimum patru ore pe săptămână, la toate cele patru clase de liceu şi că aşa ar trebui să aibă „un om care se respectă”. Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a emis recent un ordin privind aprobarea normelor metodologice pentru stabilirea obligaţiei de predare a personalului de conducere din inspectoratele şcolare, unităţile de învăţământ, unităţile conexe, precum şi a personalului de îndrumare şi control din inspectorate şi din casele corpului didactic.

Potrivit ordinului, personalul menţionat este degrevat parţial de norma didactică de predare începând cu anul şcolar 2011-2012. Astfel, dacă şefii inspectoratelor şcolare erau degrevaţi de norma didactică, acum ei vor fi obligaţi să predea între două şi patru ore pe săptămână, iar ceilalţi inspectori şcolari şi de specialitate vor preda elevilor la fel ca anii trecuţi, maximum patru ore pe săptămână. Directorii unităţilor de învăţământ de nivel primar, gimnazial, liceal şi postliceal vor presta între patru şi opt ore pe săptămână din norma didactică. AGERPRES