Şeful IŞJ Sibiu îi roagă pe profesori să nu exagereze cu temele date elevilor în această perioadă

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu, profesorul Alexandru Dumbravă, roagă cadrele didactice să nu exagereze cu temele date în această perioadă elevilor.

“Dragi colegi, va rog să îi anunţaţi pe colegii profesori să nu exagereze. Trebuie ţinut cont că nu există în fiecare casă câte un computer pentru fiecare elev, o imprimantă cu toner nesfârşit şi hârtie cât cuprinde. Iar acum, nici nu se vor mai putea procura. Personal vă spun că la noi în casă ne apropiem de 1.000 de pagini listate… Nu este normal. Vă rog să vă asiguraţi că perioada Şcoala altfel programată rămâne Şcoala altfel, nu se trimit lecţii sau teme. Şi să nu îi ţinem pe elevi şi părinţi doar conectaţi la calculatoare şi telefoane, mai important cred că este să folosim perioada aceasta şi pentru a comunica mai mult în familii, pentru joacă, atât cât se poate, pentru o resetare a felului în care trăim şi simţim”, le-a transmis Alexandru Dumbravă, colegilor săi.

Şeful IŞJ Sibiu spune că “acum este mult mai mult timpul lecţiilor despre omenie, descoperire de sine, automodelare…”. “Şi mai puţin despre istorie, chimie, etc… Despre cum să învăţăm şi despre ce, şi nu despre cât de mult. Nu toceala la greu, ci mai degrabă clădire de caractere. Părerea  mea. Vă rog, nu îi omorâţi ca să poată toată lumea să bifeze că a lucrat online….est modus in rebus”, a mai adăugat şeful IŞJ Sibiu. AGERPRES