cuciureanu_cristian.jpgŞeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Cristian Cuciureanu, a fost demis, luni, prin ordin al ministrului, după sesizarea liderului judeţean al PSD, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, privitor la implicarea acestuia în campania electorală.

În locul acestuia a fost numit în funcţia de inspector general al IŞJ Suceava profesorul de matematică Gheorghe Lazăr de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din oraşul Gura Humorului.
Lazăr a declarat pentru că se aştepta la o astfel de schimbare la conducerea inspectoratului, iar numirea numirea lui nu e o surpriză având în vedere că de mai mult timp el coordona Departamentul educaţiei din cadrul organizaţiei social democrate sucevene. Lazăr a fost director la colegiul humorean în perioada 1998 – 2005.

Liderul judeţean al PSD Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, candidat USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava din partea USL, a cerut, luni, demisia inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, democrat liberalul Cristian Cuciureanu, dar şi a directorului şcolii din localitatea suceveană Bilca, după ce, potrivit acestuia, cei doi s-ar fi implicat în campania electorală a PDL.

Nechifor a declarat că microbuze şcolare din Bilca au fost folosite pentru afişaj electoral al candidaţilor PDL şi a prezentat poze cu o astfel de maşină pentru transportul elevilor, ce avea lipite pe geamuri afişe cu Gheorghe Flutur, candidat PDL pentru un nou mandat la preşedinţia CJ Suceava şi cu primarul din Bilca, Rusu Zaharie, candidat PDL pentru un nou mandat.

„Primarul de acolo a ajuns să se urce şi în microbuzele şcolare pentru a putea fi văzut (…) Aştept până la ora 12,00 demisia de onoare a inspectorului şef al IŞJ Suceava şi a directorului de şcoala de la Bilca. Fix până la ora 12,00 aştept să se întâmple asta”, a spus Nechifor, precizând că în caz contrar va suna la ministrul Educaţiei pentru a cere să ia măsuri pentru demiterea celor doi.

El a făcut din nou apel către toţi directorii de instituţii deconcentrate din judeţ să respecte legea şi să nu se implice în acţiuni de campanie electorală în timpul serviciului şi nici să nu folosească infrastructura sau resursa umană din aceste instituţii. AGERPRES